Кризна комуникација и пружање информација од интереса за јавност о предметима корупције и других сложених облика криминала

Центар за едукацију судија и јавних тужилаца у Републици Српској ( у даљем тексту: ЦЕСТ) је у оквиру заједничке активности са Центром за едукацију судија и тужилаца у ФБиХ, подржаном од стране USAID-овог пројекта „Правосуђе против корупције“, организовао дводневну онлајн активност 3. и 4. јуна 2020. године, путем Cisco Webex платформе, на тему: „ Кризна комуникација и пружање информација од интереса за јавност о предметима корупције и других сложених облика криминала“ намијењену првенствено руководиоцима правосудних институција, гласноговорницима и службеницима за односе с јавношћу.

Едукатори су били Адмир Арнаутовић, гласноговорник Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона, Бранко Хрватин, судија Врховног суда Републике Хрватске и проф. др Џенана Калаш, психолог. Семинару је присуствовало тридесет учесника из правосудних институција у БиХ, а исти је успјешно завршен захваљујући корисним и занимљивим предавањима, као и интеракцији између предавача и учесника.