На основу Програма почетне обуке и стручног усавршавања за 2020. годину, Центар за едукацију судија и јавних тужилаца у РС у оквиру заједничке активности са Центром за едукацију судија и тужилаца у ФБиХ, а у сарадњи са USAID-овим пројектом „Правосуђе против корупције“, организује семинар првенствено намијењен за предсједнике судова, главне тужиоце, гласноговорнике и службенике за односе с јавношћу из судова и тужилаштава на подручју Бањалуке, Сарајева, Тузле, Бихаћа, Зенице и Мостара, на тему:

Кризна комуникација и пружање информација од интереса за јавност о предметима корупције и других сложених облика криминала

који ће се одржати 3. и 4. јуна 2020. године путем online платформе – Cisco Webex. Прије почетка семинара, пријављени учесници ће добити позивницу путем које ће моћи приступити семинару. Такође, кориштење Cisco Webex платформе је могуће и унутар правосудне мреже.

Едукатори на овом семинару ће бити Бранко Хрватин, судија Врховног суда Републике Хрватске, Адмир Арнаутовић, гласноговорник Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона и Џенана Калаш, психолог.

 

На семинару ће се разговарати о комуникацији у кризним ситуацијама између судова/тужилаштава и медија/грађана у контексту рада на предметима корупције, привредног и организованог криминала високог нивоа и сложености, а посебна пажња ће се посветити психолошким аспектима припреме за кризне ситуације.Такође, у оквиру овог семинара организоваће се консултативна сесија о кључним изазовима и потребама за развој добрих пракси и јачање капацитета у области кризног комуницирања. Информације учесника ће бити од великог значаја за дефинисање стратешких праваца дјеловања у овој области, у оквиру Стратегије за кризну комуникацију чију израду подржава USAID -ов пројекат „Правосуђе против корупције“.

 

Ваше пријаве молимо да доставите на е-маил адресе Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. и Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. или факсом на број: 051/434-040 најкасније до 22. маја 2020. године.