Poštovani,

Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju u Bosni i Hercegovini, Centar za edukaciju sudija i javnih tužilaca RS, je otkazao niz edukativnih aktivnosti do daljnjeg.

Kako bismo se pripremili za izazove koji nas čekaju nakon okončanja pandemije virusa COVID-19 (korona), koristimo priliku da Vas informišemo da smo u mogućnosti ponuditi nekoliko online kurseva za nosioce pravosudnih funkcija, koje tokom ovog perioda možete koristiti.

U saradnji sa našim partnerima Savjetom Evrope, kao i pratnerima iz Kancelarije HELP projekta u Strazburu, CEST RS zajedno sa CEST FBiH, u narednom periodu, organizovaće online kurseve na jezicima našeg govornog područja.

Na narednoj sjednici Upravnog odbora Centra koja će se održati kada se stvore uslovi za istu, razmotriće se način i obim priznavanja online obuka u dane obavezne obuke za nosioce pravosudnih funkcija u skladu sa Programom početne obuke i programa stručnog usavršavanja za 2020.godinu. 

U ovom trenutku smo u mogućnosti ponuditi učešće na sljedećim online kursevima:

  • - Property rights - Pravo vlasništva
  • - Child-friendly justice - Pravosuđe naklonjeno djeci
  • - Fight against racism, xenophobia, homophobia and transphobia - Borba protiv rasizma, ksenofobije, homofobije i transfobije
  • - Preventing and combating trafficking in human beings in Bosnia and Herzegovina - Prevencija i borba protiv trgovine ljudina u BiH

Sve navedene online kurseve vodiće certifikovani HELP tutori o čemu ćemo Vas obavijestiti po prijemu Vaše prijave. Ukoliko ste zainteresovani za učešće na online kursevima, molimo Vas da Vašu prijavu dostavite na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kako biste mogli učestvovati na online obuci, trebate kreirati Vaš profil na stranici HELP projekta:

U prilogu Vam dostavljamo upustvo za registraciju i učešće na online obukama: