Центар за едукацију судија и јавних тужилаца у РС је у оквиру заједничке активности са Центром за едукацију судија у ФБиХ и  Правосудном комисијом Брчко дистрикта БиХ, а у оквиру сарадње са Мисијом OSCE-а у БиХ, и ове ходине организовао наставак обуке на тему Унапређење сарадње и размјена искустава у предметима насиља у породици, намијењен судијама, тужиоцима и представницима полицијских агенција за спровођење закона у БиХ,  а који поступају у тим предметима.

Семинар је  одржан 10. и 11. марта 2020. године у хотелу „Тарчин forest resort“ у Тарчину, док су едукатори семинара били Мирела Мујагић Попрженовић, стручни савјетник-психолог Кантоналног суда у Бихаћу, Шеила Хељић, тужилац Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, Марија Аничић Згоњанин, предсједник Окружног суда у Бањалуци и Адиса Захирагић, судија Кантоналног суда у Сарајеву, а која је била модератор ове дводневне активности.

Такође су и представници Центра за едукацију младих из Травника ( у даљем тексту: ЦЕМ) извели практичну вјежбу, односно документарну драму истинитих прича о насиљу над женама и дјецом, свједочењима жртава о безизлазним ситуацијама, неадекватним реакцијама надлежних органа, као и понашању друштва према жртвама. Овај перформанс је изазвао позитивне рекације међу учесницима с обзиром да представници правосудних институција кроз своју свакодневну праксу немају овакав приступ овом проблему, нити могућност да га сагледају из угла из којег га приказује ЦЕМ. Стога, ово је била изузетна прилика да сами виде како из угла жртве изгледа реакција надлежних органа у рјешавању случајева насиља у породици и због чега жртве одустају од пријављивања насилника.