Центар за едукацију судија и јавних тужилаца у Републици Српској (ЦЕСТ у РС) је, у оквиру почетне обуке за 2019. годину, организовао семинар на тему „Методологија израде судске одлуке у кривичном поступку“, намијењен приправницима и волонтерима запосленим у институцијама правосуђа.

Семинар је одржан 12. новембра 2019. године у просторијама ЦЕСТ-а у РС, а едукатор је била госпођа Марија Аничић Згоњанин, предсједник Окружног суда у Бањалуци.

Семинару су присуствовала укупно 42 учесника из реда приправника из судова и јавних тужилаштава у Републици Српској и Брчко Дистрикту БиХ.

Ово је други семинар који је у оквиру Програма стручног усавршавања и почетне обуке ЦЕСТ-а у РС за 2019. годину организован с циљем да се приправници и волонтери запослени у судовима и тужилаштвима припреме за полагање практичног дијела правосудног испита (грађанска и кривична област).

Семинар је од стране учесника оцијењен изузетно високим оцјенама, а томе је, посебно, допринијела посвећеност едукатора и заинтересованост полазника за активним учешћем у расправи о теми семинара.