ТЕМЕ У САРАДЊИ СА ПРОЈЕКТОМ ЈАЧАЊА ТУЖИЛАЧКИХ КАПАЦИТЕТА ВСТС-а

 

Центар за едукацију судија и јавних тужилаца у Републици Српској у сарадњи са Центром за едукацију судија и јавних тужилаца у Федерацији Босне и Херцеговине, те Пројектом јачања тужилачких капацитета Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине ( у даљем тексту: ВСТС) организовао је дана 22. марта 2018. године у хотелу „Босна“ у Бањалуци семинар на тему Сексуално насиље над дјецом и одраслима.

Едукатори семинара су били госпођа проф.др Азра Дедовић Аџајлић, професор на Факултету за криминалистику, криминологију и сигурносне студије Универзитета у Сарајеву, госпођа Олга Лола Нинковић, дипл. психолог, шеф Одјела за подршку свједоцима у Окружном суду у Бањалуци и госпођа Шејла Дрпљанин, тужилац Брчко Дистрикта БиХ, док је обуци присуствовало око 30 учесника међу којима су судије и тужиоци из тужилаштава у Републици Српској, те припадници Државне агенције за истрагу и заштиту Босне и Херцеговине (СИПА).

Едукатори су, такође, коаутори „Приручника за поступање у случајевима роднозаснованог и сексуалног насиља над женама и дјецом“ из 2018. године, израђеног од стране удружења „Земља дјеце“ уз подршку ВСТС-а за полицију, судије и тужиоце који је подијељен учесницима семинара.